Image
Image

Snoezelen in de Belevingsruimte in Zuid-Limburg

In de Belevingsruimte kun je terecht voor individuele begeleiding, kleine groepsactiviteiten en verschillende workshops! Iedere 2 tot 3 maanden zijn er talloze activiteiten in een nieuw thema. Het is geschikt voor alle doelgroepen die hun zintuigen willen ervaren met het SHX interactief snoezel systeem of je nu jong of oud bent, weinig prikkels kan verdragen of juist op zoek bent naar prikkels!

Ga naar de online agenda om te kijken wanneer jij kunt komen!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​In de Belevingsruimte staan 3 pijlers centraal:

  1. Zintuigen
  2. Communicatie
  3. Zelfstandigheid
     


Tot 5 oktober houden we onze water wereld intact met het zwemmen en spelen met de dolfijnen, schepen kapen met de piraten en vakantie vieren in de tent! Er zijn volop water spellen, ijsjes maken en snoezelmomentjes onder water.

water wereld

Na 5 oktober is het tijd voor de wonderlijke herfst en kun je door zelf materialen te bedienen de wind voelen! Ook kun je de dennenappels door de gaten van de paddelstoel gooien en stampen we in de bladeren. Beleef het verhaal van Eekie de eekhoorn en voel in de zitzak de trillingen als het stormt!

​​​​​​​bladeren wegblazen

In de voorlaatste week van november gaan we over naar de december maand vol met Sinterklaas en Kerst activiteiten. Juist omdat deze maand voor vele kinderen en jongeren altijd een drukke maand is, nemen wij de tijd hiervoor en zorgen voor een balans in prikkels. 

kerstlampjes bedienen​​​​​​​

 

Uitleg van de Belevingsruime

De particuliere Belevingsruimte in Zuid-Limburg! Er is een aangepaste badkamer die rolstoel toegankelijk is, een keuken en voldoende ruimte om te kunnen beleven. Binnen de thema's en de individuele begeleiding kunnen jullie blijven rekenen op mijn creativiteit, maar vooral het op maat maken van de activiteit per deelnemer! Dit wordt alleen maar waardevoller door het interactief snoezel systeem. Met het SHX systeem worden deelnemers uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en invloed te hebben op wat er in de ruimte gebeurd. Denk aan het bedienen van de lampen of een grote zitzak die trillingen laat ervaren die kloppen bij het beeld van de beamer en de geluiden die je hoort.

Dankzij dit systeem ga ik in samenwerking met rdgKompagne workshops geven en heel veel gezinnen en professionals blij maken die gedurende de week gebruik kunnen maken van de ruimte. In de planning wordt dan ook juist rekening gehouden met een groepje na schooltijd of dagbesteding waar deelnemers aan mee kunnen doen. Ook in het weekend zullen er activiteiten aan worden geboden waar jullie als ouder of als professional met deelnemers aan kunnen deelnemen.

Ga naar de online agenda om te kijken wanneer jij kunt komen! Klik hier om meer te weten te komen over het SHX systeem van rdgKompagne.