Image
Image

Snoezelen in de Belevingsruimte in Zuid-Limburg

In de Belevingsruimte kun je terecht voor individuele begeleiding, kleine groepsactiviteiten en verschillende workshops! Iedere 2 tot 3 maanden zijn er talloze activiteiten in een nieuw thema. Het is geschikt voor alle doelgroepen die hun zintuigen willen ervaren met het SHX interactief snoezel systeem of je nu jong of oud bent, weinig prikkels kan verdragen of juist op zoek bent naar prikkels!

Ga naar de online agenda om te kijken wanneer jij kunt komen!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​In de Belevingsruimte staan 3 pijlers centraal:

  1. Zintuigen
  2. Communicatie
  3. Zelfstandigheid
     


Vanaf maandag 25 Juli staat de Belevingsruimte in het teken van de Jungle. Een wereld waar we niet snel in terecht kunnen komen, maar waarin zoveel te ontdekken valt! oor het SHX systeem maken we het thema in de Belevingsruimte net zo groot!

jungle waterval
​​​​​​​

Laat je verrassen door parcourtjes en sensopatische activiteiten die georganiseerd worden in combinatie met muziek, knutselen en het bewegen in de schommel. Daarnaast kun je met de verrekijken in de jeep op zoek gaan naar alle bijzondere dieren. Ieder kind of jongere kan mee doen op zijn eigen manier met aangepaste materialen, zijn eigen manier van communiceren en gezellig met andere kinderen in een groepje! Zie ik je snel?

schommelen met de dieren​​​​​​​

 

Uitleg van de Belevingsruime

De particuliere Belevingsruimte in Zuid-Limburg! Er is een aangepaste badkamer die rolstoel toegankelijk is, een keuken en voldoende ruimte om te kunnen beleven. Binnen de thema's en de individuele begeleiding kunnen jullie blijven rekenen op mijn creativiteit, maar vooral het op maat maken van de activiteit per deelnemer! Dit wordt alleen maar waardevoller door het interactief snoezel systeem. Met het SHX systeem worden deelnemers uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en invloed te hebben op wat er in de ruimte gebeurd. Denk aan het bedienen van de lampen of een grote zitzak die trillingen laat ervaren die kloppen bij het beeld van de beamer en de geluiden die je hoort.

Dankzij dit systeem ga ik in samenwerking met rdgKompagne workshops geven en heel veel gezinnen en professionals blij maken die gedurende de week gebruik kunnen maken van de ruimte. In de planning wordt dan ook juist rekening gehouden met een groepje na schooltijd of dagbesteding waar deelnemers aan mee kunnen doen. Ook in het weekend zullen er activiteiten aan worden geboden waar jullie als ouder of als professional met deelnemers aan kunnen deelnemen.

Ga naar de online agenda om te kijken wanneer jij kunt komen! Klik hier om meer te weten te komen over het SHX systeem van rdgKompagne.