Image
Image

Snoezelen in de Belevingsruimte in Zuid-Limburg

In de Belevingsruimte kun je terecht voor individuele begeleiding, kleine groepsactiviteiten en verschillende workshops! Iedere 2 tot 3 maanden zijn er talloze activiteiten in een nieuw thema. Het is geschikt voor alle doelgroepen die hun zintuigen willen ervaren met het SHX interactief snoezel systeem of je nu jong of oud bent!


In de Belevingsruimte staan 3 pijlers centraal:

  1. Zintuigen
  2. Communicatie
  3. Zelfstandigheid
     

De particuliere Belevingsruimte in Zuid-Limburg! Er is een aangepaste badkamer die rolstoel toegankelijk is, een keuken en voldoende ruimte om te kunnen beleven. Binnen de thema's en de individuele begeleiding kunnen jullie blijven rekenen op mijn creativiteit, maar vooral het op maat maken van de activiteit per deelnemer! Dit wordt alleen maar waardevoller door het interactief snoezel systeem. Met het SHX systeem worden deelnemers uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en invloed te hebben op wat er in de ruimte gebeurd. Denk aan het bedienen van de lampen of een grote zitzak die trillingen laat ervaren die kloppen bij het beeld van de beamer en de geluiden die je hoort.

Dankzij dit systeem ga ik in samenwerking met rdgKompagne workshops geven en heel veel gezinnen en professionals blij maken die gedurende de week gebruik kunnen maken van de ruimte. In de planning wordt dan ook juist rekening gehouden met een groepje na schooltijd of dagbesteding waar deelnemers aan mee kunnen doen. Ook in het weekend zullen er activiteiten aan worden geboden waar jullie als ouder of als professional met deelnemers aan kunnen deelnemen.

Ga naar de online agenda om te kijken wanneer jij kunt komen! Klik hier om meer te weten te komen over het SHX systeem van rdgKompagne.

 

Groepsactiviteiten

Kanjers in de Keuken

Iedere woensdag in Oktober om 16.00 uur komt Ed Daams met de SRV wagen voor de deur met een aantal producten. Samen met de kinderen gaan we bij hem boodschappen doen. Dat doen we op ieders eigen manier, met een spraakcomputer, gebaren, foto's en symbolen. Een leuk oefen moment voor zelfstandigheid en producten te matchen. Daarna met aangepaste materialen met knoppen gaan we schillen en mixen tot we een heerlijk herfst sapje hebben. Kom jij ook proeven?

Kanjers in de Keuken

 

 

 

 

 

Muziek met Petra!

Woensdag 28 Oktober om 13.30 uur en op Woensdag 25 November om 13.30 uur komt Petra met de gitaar in herfstsferen liedjes zingen! Zing je mee met de eekhoorn en de paddenstoel of over de blaadjes en kastanjes? Met haar eigen hallo liedje maakt het kenbaar dat ze er is en kunnen de kinderen aan haar wennen. Ze gaat namelijk iedere maand terug komen in de Belevingsruimte! 

Muziek met Petra

Herfst Wonder

Wat kun je allemaal komen ervaren?


De herfst heeft te maken met weersveranderingen, nieuwe kleuren en leuke materialen om te ontdekken.

Kom dus de wind ervaren met verschillende materialen die je zelf kunt bedienen en zoek de materialen bij elkaar in het Doe hoekje. Gooi de dennenappels door de gaten van de paddenstoel en luister naar wat er gebeurd, beleef het verhaal van Eekie de eekhoorn en voel in de zitzak de trillingen als het stormt!

Op een grote paddenstoel met juf Roos​​​​​​​