Image

Snoezelen in Zuid-Limburg is gericht op onze zintuigen en komt voort uit het snuffelen en doezelen. Samen met rdgKompagne is er in de Belevingsruimte het SHX systeem gerealiseerd. Het SHX systeem is een volgende stap in het snoezelen en geeft de regie aan de deelnemer van de Belevingsruimte. Het is een systeem dat allerlei producten koppelt aan video's, foto's en muziek, maar waar het vooral fantastisch is om activiteiten op maat te maken. Vind jij schildpadden leuk, bumba of ben je gek van auto's, piraten of dieren, alles kan zelfgemaakt in het systeem gezet worden! Zo wordt het voor iedere deelnemer herkenbaar en kun je prikkels afstemmen op dat wat die persoon nodig heeft.

Iedere deelnemer kan zelf invloed uitoefenen op licht, geluid, muziek, objecten, beelden en vibratie door verschillende bedieningsmogelijkheden. Samen met de deelnemer wordt er gewerkt met interesses in verschillende thema’s, zintuiglijke beleving, communicatie, motoriek, plezier en ontspanning. Het is een ware ontdekkingstocht in de Belevingsruimte met iedere 2 tot 3 maanden een nieuwe thema!

Maar hoe werkt het systeem dan en waar vind ik informatie? Hieronder een filmpje van de omroep Bie Os, die bij de opening van de Belevingsruimte is komen filmen en daarnaast een link naar de uitleg over het Interactief snoezelen en workshops in samenwerking met rdgKompagne: Interactiefsnoezelen.nl - SHX · rdgKompagne